Számít, hogy honnan jöttünk?!

„Egy gigacég talán megengedheti magának, hogy szisztematikusan, napi nyolc órában, hónapokon át gyakorlatias és erős képzést adjon újoncainak. Az Ön cége megteheti ezt? Van rá lehetőség, idő, energia?”

Többször is feltettem magamban - most ki is mondom – „Számít, hogy honnan jöttünk?” Természetesen nem a családi kötelékekre és hagyományokra gondolok, hanem, hogy milyen főiskolát vagy egyetemet, vagy egyiket sem végeztünk. Persze a köztudatban az van, és szerintem ez még nem is változott, hogy egy budapesti, jó nevű egyetemen szerzett diploma egyenlő egy ajánlólevéllel. Nem célunk elemezni, hogy bármilyen Magyarországon vagy akár külföldön megszerzett diploma mennyit is ér, inkább arról az oldalról közelítenénk meg ezt a kérdést, hogy ahhoz, hogy egy iparvállalat vagy egy intézmény hasznos és eredményes Lean/TPM szakembere legyen, akkor is számít a diploma fajtája? Lehet informatikus, fizikus, mérnök vagy akár közgazdász. Ha megvannak benne azok a tulajdonságok, amelyek egy szakembert szakemberré emelnek, egy célzott, elmélettel kevert gyakorlati oktatás csodákat tehet.

A fenti kijelentést nem mi találtuk ki. Felmérést végeztünk a Toyota Production System kapcsán, hogy ott a sikeres vállalati szakembereket hogyan is választják ki és hogyan formálják a kívánt képre munkavállalóikat. Nem csupán a hatékonyságfejlesztés módszertanát emelték magasba. A sikerek fontos eleme az is, hogy miként folyt náluk a kiválasztás, de leginkább a vállalati oktatás. Nem számít, hogy milyen végzettséggel érkeztek, ha felismerik bennünk azt a bizonyos pluszt, amire nekik szükségük van, akkor egyenes út vezet a vállalat kapuin belülre és ott a megfelelő pozícióig. Azok, akik már bekerültek a céghez, de még nem kaptak megfelelő szintű és mennyiségű gyakorlati oktatást, azokat a gyakorlatban vezetik be a vállalati tudás rejtelmeibe.

Gondoljunk csak bele, hogy mikor mi koptattuk az egyetem, főiskola padjait, hallottunk mi valaha is TPS/LEAN/TPM-ről? Eleget hallottunk? Azt, ami kell a cégünknél? Bár én a szerencsések közé tartozok, de a legtöbbet, ugyanúgy, ahogy japán kollégáim, a gyakorlatban sajátítottam el. Ezért is gondoltunk és határoztunk úgy, hogy STS képzési rendszerünk fő gerincét a gyakorlatban elsajátítható tudásra építjük.  Minél több hónapot töltenek el velünk és kollégáinkkal az STS részvevői, annál nagyobb mértékű és mélységű LEAN/TPM tudásra tehetnek szert.

Szeretne erős(ebb) Leanes kollégát vagy szeretne maga is azzá válni? Iskolázza be nálunk saját magát, kollégáját, és a képzés végeztével elégedett lesz! 


Péczely Csaba TPM / Lean tanácsadó

 

Kérdése esetén, kérem keresse Péczely Csaba TPM / Lean tanácsadónkat a +3620/964-4648-as telefonszámon, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.