Egyenlő félként az STS-en belül!

Vezető tanácsadóink tovább folytatják és osztják meg Önökkel és Kollégáikkal tapasztalataikat és véleményeiket a gyakornoki programmal kapcsolatban. Most ifj. Péczely György, vezető Lean3-tanácsadónk rövid ismertetőjét olvashatjuk.

Ismerős ez a kifejezés: Big Four, vagy a cégnevek: Deloitte, PWC, Ernst & Young, KPMG? Ők a világ legnagyobb könyvvizsgáló és ezzel együtt tanácsadó cégei. Híresek utánpótlásnevelési politikájukról, számos olyan szakember kezdett náluk mind hazai, mind nemzetközi szinten, akik ma a gazdasági élet meghatározó alakjai. Híresek arról, hogy „levadásszák” a felsőoktatásból kikerülő legtehetségesebb hallgatókat, és szinte azonnal mélyvízbe dobják őket. Tömkelegével adnak nekik olyan feladatokat, amelyek elvégzését éjszakai virrasztások sora, képességek maximális kihasználása kísér.

Persze nem mindenhol megy ez így. Akad olyan hely, ahol 3-4 év után sem nagyon adnak a fentiekben leírt komolyságú feladatokat az újaknak. Mert, egy semmit tudó”, „zöldfülű”, „életében még nem dolgozott”, „gépet sem látott” „diák” „örüljön, hogy egyáltalán itt lehet”, „hogy fénymásolhat vagy e-maileket küldözgethet („másra úgy sem jó”). Így van ez jól?

A Big Four példája nem ezt mutatja, de a magyarországi GE autólámpa gyárainak példája sem, ahol minden gyárigazgató a harmincas évei elején jár. Mi sem hiszünk abban, hogy azért, mert valaki fiatal, nem képes kiemelkedő munkát végezni, sőt!

Egy tehetség kibontakozását, fejlődését (és egyben munkáltatója céljait) legjobban a kihívások, nehéz feladatok és az az állandó önfejlesztésre való igény segítik. Egy fiatal egész szakmai életét befolyásolja, hogy milyen helyen kezd el dolgozni. Ha már az első munkahelyén hozzászokik az erős tempóhoz, a kihívást jelentő feladatokhoz, kreatív hozzáállást és kezdeményezőkészséget tanul, egész életében sikeres lesz.

Ebben a szellemben indítottuk meg az STS programunkat. Aki hozzánk jelentkezik, naprakész tudást kap, számos vállalat életébe lát bele, és aktívan hozzájárulhat e cégek termelékenységének, hatékonyságának növeléséhez. Gyakorlott, számos projektben sikerrel dolgozó kollégáink mellett megtanulhatják a fejlesztési szakma csínját-bínját, miközben számottevő gyakorlati menedzsment tudást is szerezhetnek.

Kellő tapasztalattal rendelkezünk, ahhoz, hogy a minket választó vállalatok sikert sikerre halmozzanak. Beszélhetünk tanácsadásról vagy STS keretén belül vállalati szakemberek továbbképzéséről a hatékonyságfejlesztési területen. Szeretne erős(ebb) Leanes, TPMes kollégát, vagy szeretne maga is azzá válni? Iskolázza be nálunk saját magát, kollégáját, és a képzés végeztével biztosan elégedett lesz!

 

Péczely Csaba TPM / Lean tanácsadóKérdése esetén, kérem keresse Péczely Csaba TPM / Lean tanácsadónkat a +3620/964-4648-as telefonszámon, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.